آداب غذا خوردن از نگاه حضرت زهرا(س)
حضرت فاطمه زهراء سلام اللّه عليها هنگام ميل نمودن غذا بهترين روش هاى اخلاقى ، بهداشتى ، اجتماعى و… را مراعات مى نمود. آنچه در پی میآید دستور العمل و توصیههای بیبی دو عالم هنگام غذا خوردن است.حضرت فرمود: هنگام خوردن غذا بايد دوازده دستورالعمل مهمّ رعايت شود، كه به سه دسته تقسيم مى شود و هر قسمت داراى چهار دستور العمل خواهد بود.
قسمت اوّل واجب و ضرورى، قسمت دوّم مستحبّ و رعايت قسمت آخر نشانه ادب و شخصيّت انسان خواهد بود.
* چهار دستور العمل ضرورى
شناخت اين كه اين نعمت ها چگونه و از طرف چه كسى براى ما فراهم گشته است . راضى و خوشنود بودن به آنچه از طرف خداوند، براى ما فراهم و مقدّر شده است . نام خداوند مهربان را بر زبان جارى كردن هنگام خوردن با گفتن ((بسم اللّه الرّحمن الرّحيم )) در آغاز و پايان آن شكر و سپاس خداوند متعال ولىّ نعمت را به جا آوردن .
* قسمت دوّم مستحبّات غذا خوردن :
شستن دست و دهان پيش از غذا.
نشستن بر جانب چپ بدن هنگام خوردن غذا.
در حال نشسته تناول كردن .
با سه انگشت لقمه را برداشتن و خوردن .
* نشانههای ادب
سعى شود از آنچه جلوى شخص قرار گرفته است ميل نمايد ودست جلوى ديگران دراز نكند.
لقمه را كوچك و مناسب بردارد.
غذا را خوب بجود و در بلعيدن آن عجله و شتاب ننمايد.
هنگام خوردن غذا، به صورت و دست و دهان ديگران نگاه نکند.